محل ثبت : سازمان پژوهش های علمی و صنعتی
سال ثبت : 1395
مشاهده سایر اختراعات سید فخرالدین حسینی
در تهیه فیلم زیست¬تخریب¬پذیر فعال بر پایه پلی¬لاکتیک اسید (PLA) غنی شده با روغن اساسی پونه¬کوهی با روش تبخیر حلال جهت کاربرد در بسته¬بندی مواد¬غذایی، PLAبه دلیل خاصیت امتزاج¬پذیری، سازگاری با محیط¬زیست، شفافیت، مقاومت مکانیکی و آبی بالا به عنوان پلیمر پایه در نظر گرفته¬شد و از روغن اساسی پونه¬کوهی نیز به دلیل ایجاد خواص شبه ¬پلاستی¬سایزر به عنوان عامل تقويت¬کننده خواص مکانيکي و فیزیکی، همچنین جهت ایجاد خواص ضد¬میکروبی و ضد-اکسیداسیونی به عنوان یک ترکیب طبیعی استفاده گردید. زمینه فنی این اختراع نیازهای انسانی با زیر شاخه مواد¬غذایی (A23) و در ارتباط با صنعت بسته¬بندی (B65) می¬باشد (B65D 83/00، B32B 27/36، A01N 25/34، C08L 91/00، C08G 63/08، C08L 101/16). تمامی فیلم¬ها به روش تبخیر¬ حلال تهیه شدند و در این راستا روغن اساسی پونه¬کوهی در سطوح مختلف غلظت به ماتریس بیوپلیمري PLA با غلظت %5/3 اضافه گردید. در ادامه اثر عامل ضدمیکروبی بر ریز¬ساختار، خواص فیزیکی، مکانیکی، ضد¬میکروبی و ضد¬اکسیداسیونی فیلم¬هاي تولیدی به منظور انتخاب بهترین پوشش جهت کاربرد در کنترل موثر رشد باکتري¬هاي عامل فساد فیله ماهی قزل¬آلاي رنگین¬کمان مورد مطالعه قرار گرفت. در نهایت با بررسی کارایی بیوفیلم ابداعی در نگهداري فیله¬ماهی، توانمندي آن در محيط هاي آزمايشگاهي حياتي (In vivo) اثبات¬گردید.